Welke band zoekt u?
Seizoen
Breedte
Hoogte
Inch
Merk
Snelheid

Velgen

Velgen als sieraad voor uw auto

Zoals kleren de man maken, zo maken velgen de auto. Het is als een sieraad voor uw trouwe vierwieler. De keuze voor de velgen heeft dan ook vooral te maken met een combinatie van smaak en type auto waarin u rijdt. En natuurlijk speelt uw budget ook een belangrijke rol.

Stalen velgen ideaal voor in de winter

Als temperaturen langzaam maar zeker dalen en u de zomerbanden heeft verwisseld voor winterbanden, is het ook goed om even naar uw velgen te kijken. Rijdt u rond met mooie lichtmetalen velgen, dan raden we wel aan om in de winter te kiezen voor stalen velgen. Dit omdat pekel (het mengsel van sneeuw/water en strooizout) zich kan invreten op uw lichtmetalen velgen, wat de velgen er niet mooier op maakt en ook beschadigt. Daarom gaan steeds meer mensen in de winter over op stalen velgen, omdat pekel hier geen effect op heeft.

Grootte van de velg

Size matters. Niet alleen het uiterlijk van de velg, maar zeker ook de afmeting weegt mee in de keuze voor de perfecte velgen. Over het algemeen zijn grotere velgen geen probleem. Wel wordt de bandenmaat daardoor ook automatisch anders als u voor grotere of kleinere velgen gaat.

Maximaal 2 maten groter
In veel gevallen kunt u een velg kiezen die 2 maten groter dan de originele velg van uw auto. Zijn uw velgen 15 inch, dan kunt u dus naar 17 inch gaan. We raden u niet aan om nog groter te kiezen. De band wordt dan erg plat en daardoor verdwijnt het rijcomfort. U voelt elke oneffenheid in de weg en uw auto zal ook stugger veren. Over het algemeen geldt: hoe groter de velg, hoe duurder de band.

 

Keuze uit vele soorten velgen!

Wat uw voorkeur qua afmeting en het uiterlijk van uw velg ook is, bij ons vindt u gegarandeerd de kwalitatief beste velgen die ook nog eens geheel bij uw smaak aansluiten. Kom dus gerust eens langs bij ons in Leeuwarden of Zwolle, of duik alvast online in ons aanbod. Advies nodig? Dan kunt u natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen. Uiteraard geheel vrijblijvend. Bekijk hier bij onze leverancier het Velgen of wielen aanbod van nieuwe velgen, juiste velg gevonden? Neem contact met ons op en geef het foto nummer van de uitgekozen velg door  zodat wij u kunnen voorzien van de scherpste prijzen.

 

Kan ik mijn huidige set velgen inruilen?

Ja, dat mag altijd! Wanneer u toch andere, grotere of mooiere velgen wilt voor uw auto staat onze inruilspecialist u graag te woord. Neem geheel vrijblijvend contact met 1 van onze specialisten op.

Velgen Leeuwarden

Bleeklaan 147
8921HB Leeuwarden
T: 058-2124181

Velgen  Zwolle

Morsestraat 7
8013PP Zwolle
T: 038-4580969