Welke band zoekt u?
Seizoen
Breedte
Hoogte
Inch
Merk
Snelheid

Zomerbanden

Belang van goede zomerbanden

Bij normale Nederlandse weersomstandigheden komen zomerbanden het best tot hun recht. Warmer dan 7 ºC en droog weer. Dit type weer komen we in Nederland het vaakst tegen tussen maart en oktober. Een zomerband verbetert dan de grip op het wegdek en verkort als gevolg daarvan de remweg. Wanneer de temperaturen verder richting het vriespunt gaan wordt het rubber van de zomerband hard en doet u er erg verstandig aan om de banden om te ruilen voor winterbanden.

Waarom zomerbanden?

  • Lagere slijtage
  • Minder geluidsproductie
  • Geschikt voor hogere snelheden
  • Boven 7 graden meer grip dan winterbanden
  • Boven 7 graden betere wegligging dan winterbanden

Keuze zomerbanden

zomerbandenWelk type (zomer-)band bij u past heeft te maken met een drietal factoren: het type rijder dat u bent, het type auto waar u in rijdt en natuurlijk uw budget. We hebben voor u de meest recente autobanden tegen de scherpste prijzen. Advies over zomerbanden en welke het best bij u past? Rijd dan gerust eens langs! We zijn gevestigd in Leeuwarden.

Bekende merken autobanden van de beste kwaliteit

Goodyear logoDe autobanden die u bij ons vindt zijn van bekende, vertrouwde merken als Michelin, Silverstone en Goodyear. Omdat autobanden zo belangrijk zijn is het aan te raden vooral naar de kwaliteit te kijken en zet de prijs daarbij even op de tweede plek. Banden van bekende merken gaan namelijk ook langer mee en bieden een betere grip op de weg dan goedkope(re) autobanden. U geniet niet alleen langer van het autorijden, maar het is ook veiliger! U vindt onze banden bij ons in Leeuwarden, maar ook online in onze webshop. Liever gebruikte autobanden? Duik dan in onze collectie op Marktplaats.

Onze bandenservice

Heeft u uw nieuwe bandenset gevonden om de zomer letterlijk tegemoet te rijden? Dan profiteert u extra van onze bandenservice. Zo monteren en balanceren we uw nieuwe banden natuurlijk graag voor u. De kosten voor de banden zijn allemaal inclusief verwijderingsbijdrage. Meer informatie? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op of bezoek ons aan de Bleeklaan 147 in Leeuwarden.